Recension av "Boken om Ont" av ST-läkare Sara Kvist Olsson

Av: Sara Kvist Olsson ST-läkare i Allmänmedicin, Fd sjukgymnast inom reumatologi 

I mitt arbete som Allmänläkare träffar jag dagligen patienter med smärta. På 20-30 minuter ska jag möta deras oro och försöka lindra deras ont. Behöver jag säga att jag inte räcker till?

I boken om ont finns det jag egentligen skulle vilja ha möjlighet att göra. Här finns en beskrivning av vad smärtan och värken beror på, hur den påverkas av andra faktorer o livet och hur smärtan i sig påverkar livet jag lever och de som lever runt mig. Men här finns också handfasta råd om hur du kan hantera smärtan och till och med praktiska övningar inom mindfulness, pacing och fysisk träning som vi vet är effektiva medel mot smärta. 

Den här boken skulle jag kunna ta rakt av och ha som grund för en work-shop eller studiecirkel för smärtpatienter. Stort tack till författarna för deras arbete som kan komma många till gagn.

Läs den eller lämna den till din patient! 

Köp boken här: https://www.bokus.com/bok/9789198528817/boken-om-ont-lindra-din-smarta-och-stress/