"Boken är bra uppbyggd och informationen är rak och tydlig."

Av: Instagramkontot @Villivonkansbooks på Bokus.com

Att leva med ständig smärta är tufft och förändrar hela livet. Det kan jag intyga som levt med konstanta smärtor 24/7 i långt över 20 år. Det är så länge sen jag var smärtfri att jag inte ens kan minnas hur det är. Boken om ont riktar sig mot alla oss som lever med smärtor och till de som är anhöriga till någon med smärtor. Boken är lättläst och har olika kapitel som Varför känner vi smärta, Smärta påverkas av stress, När du ska söka vård, Smärtlindring genom återhämtning, Smärtlindring med läkemedel osv..

Boken är bra uppbyggd och informationen är rak och tydlig. Det är lätt att ta in informationen även mitt i smärtdimman. Jag gillar att varje kapitel avslutas med en kort sammanfattning över vad kapitlet innehöll! Boken har en tillhörande hemsida där filmer med träningsövningarna går att hitta. Björns instruktioner i filmklippen är så tydliga och pedagogiska att alla lätt kan förstå. Boken har många bra tips som kan vara till hjälp för oss med smärta. Det mesta är sånt jag fick höra under min långa smärthanteringskurs, men det är några år sen nu, så en påminnelse är alltid bra.

Nu ska jag försöka bli bättre på både avslappning och pacing. Maken har även han läst vissa kapitel i boken vilket medfört ökad förståelse för mina problem. Boken om ont är en pedagogisk bok om mer allmän smärta. Vill man läsa om mer specifika problem eller sjukdomar får man söka den informationen på andra ställen. Boken om ont är dock en riktigt bra bok att börja fördjupa sina kunskaper om smärta i!

Köp boken här: https://www.bokus.com/bok/9789198528817/boken-om-ont-lindra-din-smarta-och-stress/